Hoe maak je de mooiste foto’s van honden

Het lijkt alsof je iedere dag wel een mooie foto probeert te maken van je hond. En juist de snoet die hij trekt, de bewegingen welke hij maakt of de onschuldigheid in zijn ogen komen nooit (!) mooi terug in de foto. Hoe kan dit? En hoe kun je dit verbeteren?

Hieronder een paar tips!

Laat je hond wennen aan de camera

Laat je hond is goed ruiken aan de camera en maak eerst een paar andere foto’s zodat de hond gewend raakt aan het materiaal wat je in je handen hebt. Honden zijn van naturen erg nieuwschierig aangelegd en zal zich anders gaan gedragen wanneer hij hier niet aan gewend is.

Zet de flits uit

Bij een flits kan een hond schrikken en zodoende zich anders gaan gedragen voor de lens zoals jij dat graag wilt. De mooiste foto’s maak je met natuurlijk zonlicht in de ochtend of avond.

Let op de achtergrond

Simpele achtergronden met weinig kleur doen je hond echt naar voren komen springen. Zodoende leg je het effect op de hond zelf en niet op een eventuele mooie (maar te drukke) achtergrond. Let verder op de kleuren welke je op de achtergrond ziet en probeer de kleur van de hond niet in de achtergrond terug te laten komen. Hierdoor zal de hond zich wat meer onderscheiden wat de foto ten goede komt.

Ben creatief

Probeer verschillende posities uit wanneer je de hond aan het fotograferen bent. Kom voor de verandering eens héél dichtbij met je lens zodat de hond, of alleen de neus zelfs, het volle beeld beslaat. Zodoende krijg je foto’s welke uniek zijn en je niet dagelijks voorbij ziet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *