8 signalen dat een kat gestrest is

8 signalen dat een kat gestrest is
  8 signalen dat een kat gestrest is2018-11-29T18:28:45+00:00

  Project Description

  1. Behoeften doen buiten de kattenbak

  Naast het feit dat het erg vervelend, irritant, stinkt en wat dan ook kun je hier het beste wel degelijk aandacht aan besteden. Voor katten is dit namelijk een manier om iets te vertellen. Wanneer dit veelvuldig gebeurd en de kat heeft dit tijden lang wel altijd gedaan in de kattenbak, waarschuw dan een dierenarts om uit te vinden wat er is.

  1. Diarree

  Ook dit is een stinkende situatie en een situatie waarin katten aangeven dat het niet goed met ze gaat. Dit kan zijn dat ze een keer ziek zijn of verkeerd hebben gegeten. Wanneer dit meerdere dagen aanhoud dient er wel een alarmlicht(je) af te gaan.

  1. Lang schoonmaken

  Hoewel katten erg schone dieren zijn en zichzelf vaak schoonlikken, moet je op letten dat er niet ‘beurs’ gelikt gaat worden wat een rode vlek gaat vormen. Mogelijk heeft het dier zichzelf zeer gedaan en is het ernstig.

  1. Lang krabben

  Net als bij het likken op voorgaande punt, is het langdurig krabben ook een teken dat het niet goed gaat met een kat. Zo kan het dier last, pijn of jeuk hebben.

  1. Isolatie

  Wanneer een kat isolatiegedrag gaat vertonen is het verstandig hier wat meer aandacht aan te besteden. Sommige katten zijn vanuit zichzelf vrij op zichzelf maar wanneer een kat dit nooit is geweest zal dit ook niet van de een op de andere dag gebeuren. Let er dus op of een kat zich verschuild voor jou of voor iedereen verder in het huis. Of misschien verschuilt hij zich bij het zien van een ander huisdier?

  1. Lang van zich laten horen

  Hoewel sommige katten van zichzelf een hard stemgeluid hebben en dit overduidelijk aan iedereen willen laten horen is dit per soort, zelfs per karakter verschillend. Wanneer je van je kat weet dat deze geen ‘prater’ is en dit nu aan één stuk door aan het doen is kan dit een indicatie zijn dat er iets speelt waar je je op dat moment nog niet bewust van bent.

  1. Agressie tegenover andere dieren

  Vechten of agressieve handelingen tegen andere (huis)dieren kunnen een teken zijn van een gestreste of zieke kat. Bekijk dan ook goed van te voren of het andere dier het ‘uitlokt’ alvorens je voor niks in paniek bent.

  1. Agressie tegenover mensen

  Een gestreste of zieke kat kan zich zichtbaar agressief opstellen tegenover mensen, zelfs tegen jou zelf. Nogmaals, het is het beste wanneer je dit gedrag van de ene op de andere dag merkt je even iets aan een dierenarts of gedragsdeskundige laat weten.

  SLIDING BAR WIDGET 1