Abessijn

Abessijn
  Abessijn2018-11-28T20:27:37+00:00

  Project Description

  Van alle kattensoorten is de Abessijn toch wel de gene die het meeste uit zijn leven haalt. Hij klimt hoger, springt verder en speelt meer. Niks ontkomt aan zijn aandacht en zijn intelligentie. Iets wat het leven met een Abessijn niet alleen heel erg leuk maakt, maar zeker ook erg spannend.

  Soms lijkt het alsof de Abessijn nooit slaapt, hij is altijd bezig of aan het kijken naar vogels en eekhoorntjes.

  Deze kat houd enorm van spelen en je zult dan ook zeker niet moeten bezuinigen op een variëteit aan speelgoed om hem tevreden te houden. Verder leert hij snel trucjes, al dan niet met dit speelgoed, en onthoud veel.

  Een erg bekend signaal wat je vaak bij dit soort terugziet is de liefde voor hoogte. Wanneer ze de kans krijgen zullen ze zo hoog mogelijk ergens opspringen en hier komen ze ook zelf weer erg goed naar beneden. Geen enkele reden om zorgen te maken dus! Wanneer deze grote hoogten niet mogelijk zijn in huis zal hij het hoogste punt in een kamer opzoeken. Abessijns staan niet om bekend dat er spullen kapot gaan, al kan dit ooit per ongeluk gebeuren bij het op- en af springen.

  Aby’s, zoals ze ook worden genoemd, zijn een welkome toevoeging voor vrijwel ieder huis. Wanneer een gedeelte van de dag de kat alleen thuis is, door werk of school, kan de Aby het erg prettig vinden om een soortgenoot te hebben welke zijn activiteitsniveau aankan.

  Zorg

  De korte, fijne vacht van de Abessijn is gemakkelijk schoon te houden en is aan te raden om dit wekelijks te doen. Tevens is het erg belangrijk om de oren wekelijks te bekijken of deze netjes schoon zijn. Wanneer ze vies zijn, maak deze dan schoon met een doekje.

  Controleer de kattenbak regelmatig aangezien deze kat erg houd van een schone plek. Wanneer deze niet schoon is zal de kat gebruik maken van andere plekken in het huis, iets wat je wilt voorkomen.

  Kinderen en andere huisdieren.

  De activiteit en socialiteit die een Abessijn met zich meebrengt is een geschikte keus voor kinderen en kat vriendelijke honden. Hij is slim genoeg om gevaar uit de weg te gaan en mengt zich graag met kinderen tussen de 8 en 16 aangezien deze voldoen aan de drukte waar de kat zich graag in mengt. Hij is nergens bang voor, zeker geen honden, en wil graag vrienden maken met iedereen.

  Introduceer nieuwe huisdieren, zelfs andere katten, langzaam en in een neutrale omgeving.

  SLIDING BAR WIDGET 1