Abtenauer

Abtenauer
  Abtenauer2018-12-01T18:10:09+00:00

  Project Description

  De Abtenauer is een ras die van oorsprong een Duitse komaf heeft. Een gemakkelijke draver, erg gemakkelijk in de omgang en heeft erg mooie bewegingen. Hoewel hij een gemiddelde grootte heeft, is de Abtenauer eigenlijk een trekpaard en zal worden gebruikt voor het vervoeren van zware ladingen op ruig terrein. Helaas is de Abtenauer een ras inmiddels welke steeds minder voor komt in de paardenwereld.

  Fysiek

  Met een hoogte van 144 tot 155 centimeter is de Abtenauer een wat smaller ras. Hij is erg sterk en dit is goed terug te zien in zijn gespierde benen met een goede balans. Deze eigenschappen zijn van essentieel belang om op ruig terrein rond te trekken.

  Dit ras is terug te vinden in de wereld in veel verschillende kleuren, inclusief een diep bruine kleur.

  Hoewel Abtenauers nog maar weinig voorkomen in de paardenwereld worden vlekken op de vacht gezien als onaantrekkelijk. De eisen zijn erg hoog en de vraag is dan ook of deze niet té hoog gezet worden hedendaags.

  Persoonlijkheid

  De Abtenauer is volgzaam, hard werkend, gehoorzaam en niet veeleisend, waardoor het een ideaal paard lijkt te vormen. En omdat het een koud bloedig dier betreft is dit paard uitstekend bestand tegen koude temperaturen.

   

  SLIDING BAR WIDGET 1