Affenpinscher

Affenpinscher
  Affenpinscher2018-11-28T20:33:14+00:00

  Project Description

  Slim en alert zijn de twee eigenschappen welke de Affenpinscher exact beschrijven en hem meteen een goede waakhond maken die nergens bang van is. Hoewel het geblaf niet even hard is als veel andere waakhonden, is het bij dit ras een stuk lastiger om hem weer tot rust te krijgen wanneer hij iets gezien heeft. Zo neemt hij zijn taak erg serieus om zijn eigenaar, maar ook het huis en territorium te beschermen en zal aan iedereen laten weten in de buurt dat er iemand te dicht bij komt.

  Regelmatige socialisatie tegenover andere honden en kinderen vanaf pup af aan zorgt ervoor dat je deze honden kunt aanleren wat goede en verkeerde dingen zijn in het leven. Zodoende zal hij, afhankelijk van deze training, aanleren om niet meer bij alles aan te slaan.

  De Affenpinscher is een hond op zichzelf en heeft een goede en consequente training nodig van jongs af aan om de hond te kunnen ‘vormen’ naar de eisen van het gezin.

  Hoewel deze soort bekend staan om mensen aan het lachen te maken, is het niet altijd de geschikte hond in een huis vol met drukke kinderen. Wanneer kinderen te druk worden naar zijn idee kan de hond zelfs nog wel eens van zich afbijten.

  Highlights

  • Zoals veel andere rassen kan het bij de Affenpinscher lastig zijn om deze nog te trainen op latere leeftijd. Wanneer je hier zelf niet veel ervaring mee hebt kun je hiervoor het beste in je omgeving kijken naar iemand die hier meer ervaring in heeft.
  • Hoewel het per individu erg verschillend is, staan Affenpinschers erom bekend slecht overweg te kunnen met andere, kleinere huisdieren zoals cavia’s, hamsters en konijnen. Met andere, grotere, honden en katten is dit echter vaak geen probleem. Vooral wanneer je ze hier van jongs af aan mee opvoed.
  • Affenpinschers worden niet geadviseerd in een huis met kleine kinderen. Bij oudere kinderen kan het echter een erg geschikte hond zijn welke erg close is met het gezin.
  • Om een gezonde pup te krijgen kun je het beste gaan naar een gerenommeerde fokker. Kijk uit met dierenwinkels of fokkers via marktplaats aangezien je hier nooit zeker bent van erfelijke aandoeningen welke eventueel in een pup voorkomen.

  Zorg

  De Affenpinscher is een ideale hond om in een appartement te houden. Zeker wanneer je buren hebt welke het niet erg vinden dat er wel eens geblaf is. Een korte stevige wandeling of kleine achtertuin is qua beweging al vaak voldoende voor deze gemiddeld actieve hond.

  Aangezien ze zo klein zijn, is de Affenpinscher geschikt als hond in huis welke een kleine tuin zeer zeker waardeert. Let er op dat de tuin omringd moet zijn met een hek wanneer je niet de mogelijkheid hebt om op de hond zelf te letten, anders is deze zo weg uit nieuwsgierigheid.

  Voeding

  Hoeveel een volwassen hond eet is afhankelijk van het individu zelf en heeft een aantal variabelen zoals de grootte, leeftijd, bouw en hoe actief deze hond is. De Affenpinscher is daarentegen geen lastige eter en gewone droogvoeding zal deze hond altijd tot zich nemen.

  SLIDING BAR WIDGET 1