Alaskan klee kai

Alaskan klee kai
  Alaskan klee kai2018-11-26T13:23:36+00:00

  Project Description

  De Alaskan klee kai is vrij recent ontwikkeld door een vrouw in Alaska die erg geïnteresseerd was in een kleine hond die op een Husky leek. Gedurende de jaren raakten steeds meer fokkers geïnteresseerd in de verdere ontwikkeling van de Alaskan klee kai. Desondanks wordt het nog altijd beschouwd als een zeldzaam ras.

  Fysieke kenmerken

  De Alaskan klee kai is een middelgrote hond met soortgelijke vlekken als een Siberische Husky, en het wordt om die reden ook wel eens de kleine Husky genoemd. De meest gewilde eigenschap van een klee kai is het gezichtsmasker (zoals een Husky dat ook heeft). De Alaskan klee kai komt voor in drie slagen: toy, miniatuur en standaard. Hij wordt tussen de 2 en 10 kilo zwaar en wordt tussen de 33 en 43 centimeter hoog.

  Persoonlijkheid en temperament

  De Alaskan klee kai is een kleine en een hartelijke hond en een liefdevol en loyaal huisdier is. Dit ras is wellicht voorzichtig rondom vreemden en kleine kinderen, dus het is belangrijk om ze vanaf een vroege leeftijd sociaal op te voeden. De Alaskan klee kai is een goede waakhond en is op ieder moment erg alert.

  Verzorging

  De Alaskan klee kai is een actief ras dat een goede dagelijkse hoeveelheid aan beweging nodig heeft. Dit kan het beste gebeuren in een grote, omheinde tuin. De dubbele laag vacht moet aanzienlijk veel geborsteld worden.

  Gezondheid

  Gemiddeld wordt dit hondenras tussen de 10 en 13 jaar oud. Hoewel de Alaskan klee kai geen genetische problemen vertoont, kan het wel gezondheidsproblemen hebben zoals staar, leverziekte, tekort aan factor VII, baarmoederontsteking, patella luxatie, cryptorchisme, hartproblemen en hypothyreoïdie.

  Geschiedenis en achtergrond

  Er is een zeer gedetailleerd verslag over de oorsprong van de Alaskan klee kai. Dat komt doordat het een nieuwer hondenras is. Halverwege de jaren 70 van de 20e eeuw kwam een vrouw genaamd Linda Spurlin in Oklahoma een kleine versie van een Siberische Husky tegen. Ze was meteen geïnteresseerd in deze unieke hond en Spurlin reisde terug naar Alaska en begon een nieuw hondenras te ontwikkelen.

  Terwijl Spurlin aan dit nieuwe ras werkte, werden anderen ook geïntrigeerd met de kleine hond. Ongeveer 15 jaar later begon Spurlin honden van het nieuwe hondenras te verkopen, hoewel er slechts een paar van waren.

  Tien jaar later besloot Spurlin te stoppen met het fokken van de Alaskan klee kai. Hoewel anderen het ras nu fokken, is het toch een zeldzaam hondenras.

  SLIDING BAR WIDGET 1