American Foxhound

American Foxhound
  American Foxhound2018-11-26T13:17:08+00:00

  Project Description

  De American Foxhound is een hondenras dat halverwege de 17e eeuw vanuit Engeland werd overgebracht en werd gebruikt bij het jagen op vossen. Het is een perfecte keuze voor degene die in afgelegen gebieden of op grote boerderijen leven. Er zijn nu vier hoofdsoorten van het ras: de veldspoorhond, de vossenjagende hond, de speurhond en de werkhond.

  Fysieke kenmerken

  De American foxhound is lenig en snel, en hij is iets knokiger en hoger dan zijn neefje, de Engelse foxhound. Zijn harde vacht is middellang en komt in iedere kleur voor, waaronder zwart, bruin, wit, tan, rood en gebroken wit. Zijn uitdrukking is teder en smekend. De hond heeft ook een muzikale stem wanneer hij iets opspoort en hij jaagt door zijn lichaamsbouw makkelijk op ruw terrein.

  Persoonlijkheid en temperament

  De tolerante, tedere en vriendelijke American Foxhound kan terughoudend zijn, vooral rondom vreemden. En hoewel hij niet beschouwd wordt als een traditioneel huisdier, gedraagt de American Foxhound zich prima binnenshuis: hij gaat goed samen met andere honden of huisdieren. Omdat hij een geboren jager is, gaat hij vaak snuffelen, zelfs als hij geen commando krijgt.

  Verzorging

  De vacht van de American Foxhound is makkelijk te onderhouden: het hoeft slechts af en toe geborsteld te worden om los haar te verwijderen. Hij houdt ervan om buiten te zijn en leeft misschien ook liever buiten, zo lang hij een warm bed en onderdak heeft. Zijn dagelijkse behoefte aan beweging kan voldaan worden in de vorm van joggen of wandelen.

  De American Foxhound is een zeer sociale hond en heeft daarom ook veel menselijke aandacht nodig. Het ras is niet geschikt voor in de stad.

  Gezondheid

  De American Foxhound wordt tussen de 11 en 13 jaar oud en is niet vatbaar voor serieuze of kleinere gezondheidsproblemen. Dit ras kan af en toe echter lijden aan trombopathie: om dit kwaal vroeg te ontdekken, moet een dierenarts wellicht bloedproeven doen.

  Geschiedenis en achtergrond

  Sommige bewijzen wijzen erop dat de hounds voor het eerst naar Amerika werden gebracht in 1650, toen de Engelsman Robert Brooke naar de Crown Colony van Amerika zeilde met zijn roedel jachthonden. Deze hounds zouden later de basis vormen van de American Foxhounds. Laat in de 18e eeuw werden hounds vanuit Frankrijk en Engeland overgebracht om ermee te fokken. Toen had het ras al veel erkenning verdiend, vooral bij de bovenste klasse en politici: zelfs president George Washington had een American Foxhound.

  De American Foxhound heeft zijn populariteit te danken aan zijn jachtvermogen om achter vossen en herten aan te zitten. Jagers in het zuiden van de Verenigde Staten – vooral in delen van Tennessee, Maryland, Virginia en de bergachtige gebieden van Kentucky – wilden stammen van een specifiek ras ontwikkelen dat hun behoeften vervulde. Onder deze stammen zaten de Treeing walker Coonhound, Trigghound, Hudspeth, Goodman, July en Calhoun hounds. De nieuwe soorten werden niet alleen als show- of racehond gebruikt, maar ook als werk- en speurwedstrijdhond.

  De American Foxhound zou een van de eerste rassen zijn die ingeschreven staan bij de American Kennel Club (AKC). Veel American Foxhounds worden vandaag de dag gebruikt door jagers en staan niet ingeschreven bij de AKC, maar wel bij speciale Foxhound stamboeken, waarvan de International Foxhunter’s Studbook de belangrijkste is.

  SLIDING BAR WIDGET 1