Amerikaanse bulldog

Amerikaanse bulldog
  Amerikaanse bulldog2018-12-13T18:52:17+00:00

  Project Description

  VITALE STATISTIEKEN

   

  Rasgroep: Waakhonden

  Hoogte: 50 tot 70 cm

  Gewicht: 25 tot 55 kg

  Levensduur: 10 tot 16 jaar

   

  FYSIEKE EIGENSCHAPPEN

   

  De Amerikaanse Bulldog heeft een zeer stevige en gespierde bouw, met een gewicht van 25 tot 55 kilogram op een hoogte van 20 tot 28 inch. Dit ras heeft een groot hoofd met sterke kaken met oren die kunnen worden bijgesneden, semi-prik, roos of druppel. De vacht is kort en zacht en komt in elke variatie van kleuren, hoewel massief zwart, blauw, merle of driekleur ongewenst is.

   

  PERSOONLIJKHEID EN TEMPERAMENT

   

  Hoewel hij groter is dan de Engelse Bulldog, lijkt het temperament van de Amerikaanse Bulldog erg op elkaar. Een zachte, aanhankelijke hond die van kinderen houdt en kan worden beschouwd als een grote schoothond, de Amerikaanse Bulldog is alert, zelfverzekerd en loyaal aan zijn mensen. Dapper en eigenzinnig, zal de Amerikaanse Bulldog het beste doen wanneer hij van jongs af aan wordt opgeleid door en bij een eigenaar die niet bang is om zichzelf te vestigen als een sterke roedelleider. Een ras met sterke beschermende instincten, Bulldogs staan ​​bekend om hun heldendaden jegens hun eigenaars en kunnen soms gereserveerd worden voor vreemden. Amerikaanse Bulldogs vereisen veel regelmatige lichaamsbeweging om verveling te voorkomen en moedigen het aan om overdag een goed getrainde hond te zijn.

   

  ZORG

   

  De korte, fijne vacht van de Amerikaanse Bulldog vereist minimale verzorging en toezicht, maar net als de Engelse Bulldog staat de Amerikaanse Bulldog bekend om zeveren en kwijlen. Met een geschiedenis als een werkhond voor alle doeleinden en een onverschrokken waakhond, is de Amerikaanse Bulldog een goede hond voor binnen en buiten, maar vereist voldoende beweging en activiteit in de buitenlucht, vooral als deze in een appartementsomgeving woont.

   

  GEZONDHEID

   

  De Amerikaanse Bulldog leeft over het algemeen ongeveer 10 tot 16 jaar en wordt beschouwd als een gezond ras. Enkele genetische problemen die het ras kent zijn neuronale ceroïde lipofuscinose (stoornissen van het zenuwstelsel met zwelling en / of veranderingen in sommige retinale cellen), aandoeningen van de nieren en schildklier, ACL-tranen, heupdysplasie, elleboogdysplasie (een andere veel voorkomende vorm van dysplasie bij honden van grotere rassen), kersenoog (of een massa die uit het ooglid van een hond steekt), entropion (een toestand waarin een gedeelte van het ooglid wordt omgekeerd of naar binnen gevouwen) en botkanker.

   

  GESCHIEDENIS EN ACHTERGROND

   

  Een oudere versie van de Bulldog is ontstaan ​​in Engeland en werd gebruikt als werkhond voor het vangen van vee en het bewaken van eigendom totdat het een favoriet ras werd in de meedogenloze sport die bekend staat als bull-baiting. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog was het ras bijna uitgestorven, maar een paar toegewijde fokkers besloten om de Amerikaanse Bulldog nieuw leven in te blazen. John D. Johnson, een terugkerende oorlogsveteraan, en Alan Scott begonnen met het zorgvuldig fokken van Amerikaanse Bulldogs na de oorlog, waarbij ze zorgvuldig verslag deden van de gezondheid en het werkvermogen van het ras.

  Twee verschillende lijnen Bulldogs verschenen tijdens deze groeiperiode; echter, de meeste van de hedendaagse Amerikaanse Bulldogs zijn een kruising tussen de twee. De Amerikaanse Bulldog werd in 1999 door de United Kennel Club erkend.

  SLIDING BAR WIDGET 1