Arabier

Arabier
  Arabier2018-11-27T19:45:03+00:00

  Project Description

  De Arabier, soms de Arabische volbloed genoemd, is een van de meest invloedrijke en gerespecteerde paardenrassen. Hij wordt bewonderd voor zijn intelligentie, ziel, uithoudingsvermogen en fijne postuur. Hoewel het geen ras is waaruit alle andere rassen uit voorkomen, is de Arabier veel gekruist om het gen van andere paardenrassen te verbeteren.

   

  Fysieke kenmerken

  Het hoofd van de Arabier, dat verfijnd en klein is, heeft een rechte of holle vorm en heeft soms een witte vlek op het gezicht. De oren zijn puntig en kort, en hebben een kleine inwaartse kromming. Het heeft ook sterke gespierde benen en een hooggeplaatste staart, een hoge nek, glooiende schouders, diepe borstkas en een prominente schoft – het gedeelte tussen de schouderbladen.

  Dit ras komt normaal gesproken voor in roodbruin, grijs of kastanjebruin, hoewel een roan Arabier (een vacht met een combinatie van witte en gekleurde haren) ook af en toe voorkomt. Zo niet is de vacht glanzend en de huid donker.

  Al in al heeft de Arabier een van de meest aangename lichaamsbouwen.

   

  Persoonlijkheid en temperament

  De Arabier is zeer intelligent. Het is leergierig en heeft een goede stemming, waardoor het een fantastisch rijpaard is. De Arabier kan echter agressief worden als het niet goed verzorgd wordt.

   

  Geschiedenis en achtergrond

  De Arabier is geassocieerd met het Midden-Oosten. Maar in tegenstelling tot de fabelen uit deze regio, heeft dit ras zich niet ontwikkeld en is het niet ontstaan in het Midden-Oosten. In realiteit hebben archeologische opgravingen en expedities onthuld dat de voorouders van de Arabier ontstonden in Azië en Europa doordat ze de historische landbrug overstaken dat Noord-Amerika met Azië verbond.

  Van de oude paarden die naar Azië en Europa migreerden, ontwikkelde vier archetypische paarden als gevolg van natuurlijke selectie. Deze vier types zijn Pony Type 1 en 2, en Paard Type 3 en 4. Van de Arabier wordt gedacht dat het afstamt van Paard Type 4, die dezelfde kenmerken had als de hedendaagse Arabier. Er is ook bewijs voor het feit dat wilde Arabieren wellicht door Turkije en Syrië trokken.

  Vandaag de dag wordt de Arabier in veel verschillende plaatsen gefokt. De zuiverheid van het Arabische ras wordt strikt gecontroleerd. Het beste Arabische ras komt uit het Midden-Oosten in landen zoals Jordaan en Iran.

  SLIDING BAR WIDGET 1