Auxois

Auxois
  Auxois2018-12-01T18:09:57+00:00

  Project Description

  De Auxois is een sterk ras met goed gevormde spieren en een massief lichaam. Zijn fysieke kenmerken maken het ideaal voor boerderijen en zwaar werk. Helaas is het een vrij zeldzaam ras.

   

  Fysieke kenmerken

  Doordat de Auxois ongeveer 152 tot 163 centimeter hoog is, is het groter dan zijn familielid, de Ardennais. Ondanks zijn massieve lichaam is de Auxois vrij wendbaar. Zijn kracht komt voort uit zijn gespierde nek, prominente schoft, brede borstkas en gespierde croupe en onderarmen. De Auxois is dankzij zijn stevige botten en sterke knieën erg geschikt voor zwaar werk. De meeste Auxoispaarden zijn roodbruin en roan in kleur, hoewel rood roan en kastanjebruine paarden ook soms voorkomen.

   

  Persoonlijkheid en temperament

  Laat zijn intimiderende grootte je niet gek maken, de Auxois is namelijk heel kalm en teder.

  Geschiedenis en achtergrond

  De Auxois is dicht verwant aan de Ardennais. Dit komt doordat de Auxois een product is van een kruising tussen de Bourguignon en een Ardennais. Het Auxois ras is echter in de 19e eeuw verbeterd door de Noordelijke Ardennais, de Boulonnais en de Percheron te introduceren. De Auxois komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar het werd gebruikt in België en Zweden toen die landen hun eigen onderscheden paard wilden fokken. De Auxois heeft sinds 193 zijn eigen stamboek.

  Hoewel de Auxois sinds 1913 zijn eigen stamboek heeft, is het nu een zeldzaam ras. Vandaag de dag wordt het nog gebruikt als een werkpaard.

  SLIDING BAR WIDGET 1