Beagle

Beagle
  Beagle2018-11-28T18:56:21+00:00

  Project Description

  De beagle is een hond van gemiddelde afmetingen en is een echte sportieveling. Er hebben veel verschillende varianten van dit ras bestaan maar de beagle zoals we hem nu kennen komt uit Engeland in het begin van de 19e eeuw. De Beagle is een populaire keuze voor huisdiereigenaren vanwege zijn grootte en rustige karakter. Ook is hij erg nuttig voor jagers vanwege zijn scherpe neus.

  Hoewel hij bekend staat als een van de meest vriendelijke honden, is de beagle van oudsher een echte jager. De beste kwaliteiten van de Beagle zijn de liefde om het buitenleven te verkennen en zijn enthousiasme voor het spoorzoeken. Dit zelfstandige ras blaft, huilt, en is een kei in het spoorzoeken. Omdat het een tolerante, rustige en speelse hond is, is dit een perfect huisdier voor gezinnen met kinderen.

  Verzorging

  De Beagle is een sociale hond die het liefst in het bijzijn is van andere mensen en soortgelijke honden. Ook dient het een goede tijd door te kunnen brengen in de tuin voor zijn beweging. Dit ras kan in veel verschillende klimaten gehouden worden vanwege zijn vacht. Een hond buiten houden is echter niet verstandig in de winter gezien de vergrote kans op ziekten.

  De Beagle heeft een gemiddelde levensduur van zo’n twaalf tot vijftien jaar. Hoewel dit ras over het algemeen als erg gezond beschouwd mag worden, zijn er wel bepaalde kwalen waar Beagles gevoeliger voor zijn. Hierbij is bijvoorbeeld te denken aan epilepsie en doofheid.

   

  SLIDING BAR WIDGET 1