Bolognezer

Bolognezer
  Bolognezer2018-11-30T07:04:39+00:00

  Project Description

  De Bolognezer werd in zijn vroege bestaan in Italië geprezen, en is altijd beschouwd als een geweldige kameraad voor mensen. Deze kleine Bichon is kalm en staat bekend om zijn intelligentie en speelsheid, maar het is nog steeds een zeldzaam ras in de Verenigde Staten.

  Fysieke kenmerken

  Net zoals andere Bichon soorten heeft deze hond een lange, pluizige en sneeuwwitte vacht. De vacht bestaat uit een laag lange lokken op het lichaam en kortere lokken op het gezicht. Dit kleine ras weegt tussen de 2 en 4 kilogram, en heeft een stevig, vierkant lichaam.

  Persoonlijkheid en temperament

  Deze hond is een erg loyaal en liefelijk huisdier die bekend staat om zijn hechte band met zijn eigenaren. Hoewel de Bolognezer beschreven wordt als serieus en volgzaam, staat hij ook bekend om zijn blijheid en speelsheid. Deze kleine hond gaat vriendelijk met vreemden om en is een vrolijke kameraad.

  Verzorging

  Deze toy heeft niet heel veel beweging nodig, maar als u een sportief iemand bent, houdt de Bolognezer u waarschijnlijk wel bij. Dit ras werpt nauwelijks haar af, maar de vacht mag best dagelijks of een paar keer per week gekamd worden zodat de vacht gezond en klitvrij blijft. De Bolognezer is de ideale hond voor in een appartement omdat hij prima zonder tuin kan.

  Gezondheid

  De Bolognezer heeft een levensverwachting tussen de 12 en 14 jaar en heeft geen gezondheidskwalen die gerelateerd worden aan het ras.

  Geschiedenis en achtergrond

  Hoewel van de Bolognezer wordt gedacht dat hij bestond voordat hij wat populariteit kreeg in Italië, is er geen duidelijk verslag voor de 11e eeuw. Dit ras is naar de noordelijke Italiaanse stad Bologna genoemd, en het was een geprijsde hond bij de rijke lui van Italië.

  De Bolognezer bleef een populair huisdier totdat de aristocratie in Europa ten val kwam. Het ras was tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog bijna uitgestorven, maar Italiaanse fokkers slaagden erin om de Bolognezer weer bekender te maken.

  Tijdens inspanningen om het ras populairder te maken in de Verenigde Staten, werd de Bolognese Club of America in 1986 opgericht en is vandaag de dag het enige register voor het ras in de Verenigde Staten. De Bolognezer werd in 1995 door de United Kennel Club erkend, hoewel het nog altijd als een erg zeldzaam ras wordt beschouwd in Amerika.

  SLIDING BAR WIDGET 1