De verschillen tussen een amfibie en reptiel

De verschillen tussen een amfibie en reptiel
De verschillen tussen een amfibie en reptiel2018-11-29T18:11:57+00:00

Project Description

Ondanks dat amfibieën en reptielen vaak onder één kopje vermeld staan in boeken en websites, zijn het wel degelijk twee verschillende soorten. We willen dan ook graag bespreken wat de grootste verschillen zijn:

Huid

De huid van een reptiel is gebaseerd op schubben wat de huid een stuk grover maakt. Door deze structuur is het mogelijk om op het land te leven. Amfibieën daarentegen zijn weer een stuk gladder wanneer je de huid voelt. Amfibieën hebben de mogelijkheid hun lichaam vochtig te maken waardoor ze ook sneller in het water te vinden zijn.

Eieren

De eieren van amfibieën zijn zacht waardoor deze in het water gelegd moeten worden omdat deze, over het algemeen, niet op het land overleven. Een goed voorbeeld hiervan is de welbekende kikkerdril, de eieren van kikkers. De eieren van reptielen hebben een harde schaal waardoor deze op het land gelegd kunnen worden.

Metamorfose

Amfibieën ondergaan een metamorfose gedurende het leven en een mooi voorbeeld is wederom de kikker. De kikker wordt geboren als kikkervisje alvorens hij een kikker wordt. Een reptiel daarentegen is al direct in zijn ‘eindfase’ en los van de groei veranderd deze niet.

SLIDING BAR WIDGET 1