Falabella

Falabella
  Falabella2018-11-27T18:02:40+00:00

  Project Description

  De Falabella is een speciaal en zeldzaam ras. Hij ontwikkelde een stabiele lichaamsbouw en hoogte na vele generaties vol selectie. De Falabella is zeer klein en komt uit Argentinië.

   

  Fysieke kenmerken

  De Falabella wordt als een paard beschouwd, alhoewel het kleiner is dan sommige ponyrassen. Een kleine Falabella wordt slechts 61 centimeter hoog, terwijl een grote slechts 86 centimeter hoog is.

  Gemiddeld wordt een Falabella tussen de 61 en 71 centimeter hoog.

  Persoonlijkheid, temperament en verzorging

  De Falabella is teder en volgzaam. De geringe grootte van het paard neemt niet weg dat het krachtig is. De Falabella kan barre omstandigheden weerstaan zonder speciale verzorging dat de meeste paarden wel nodig hebben.

  Geschiedenis en achtergrond

  In 1845 hadden stammen ten zuiden van Buenos Aires op de Argentijnse vlakten kuddes van kleine paarden. Een Ier had interesse in ze, en nam er een paar mee. Na velen jaren van experimenteren met het ras, wist de Ier in 1853 succesvol kleine pony’s met een perfect lichaam te produceren. Toen gaf hij zijn kennis en informatie door aan zijn schoonzoon, Juan Falabella.

  Juan Falabella experimenteerde met het ras om zijn paarden verder te verbeteren. Hij combineerde het met de Engelse volbloed, de Shetlander Pony en de Criollo. Dankzij zijn inspanningen wist hij een ras te creëren dat niet hoger dan 84 centimeter werd.

  Falabella gaf de informatie door aan zijn zoon, Julio Cesar Falabella; het was Julio Cesar Falabella die de pony’s de term ‘minipaard’ gaf. Hij experimenteerde, net zoals zijn vader Julio Falabella, met het ras. Hij gebruikte meer dan 700 merries in zijn inspanningen om het ras te verbeteren. In 1937 wist hij succesvol een hengst te produceren, genaamd Napoleon 1. Deze hengst was een van de stamvaders van het Falabella ras. Kort erna wist de Falabella de interesse te wekken in de Verenigde Staten, Europa en het verre Oosten.

  SLIDING BAR WIDGET 1