Furioso

Furioso
  Furioso2018-12-01T18:07:17+00:00

  Project Description

  Fysieke karakteristieken

  Het Furioso paard is een ras dat geschikt is voor boerderijwerk en reizen. Het heeft een zeer gespierd lichaam en een stabiele omlijning. Zijn hoofd is normaal gesproken recht en mooi gevormd net zoals het lichaam. De nek is mager en gespierd. De schoft is verlengd terwijl de rug star is. De schouders zijn hellend maar goed gebouwd. De benen zijn gespierd en hebben compacte gewrichten. De hoeven zijn hard. De Furioso komt vaak voor in verschillende tinten roodbruin, maar in zeldzame gevallen kan het ook zwart zijn. Het is tussen de 163 en 173 centimeter hoog.

  Persoonlijkheid en temperament

  De Furioso is een tweezijdig paard dat kan worden gebruikt als een goed sport- of werkpaard. Het paard is erg vastberaden, vooral tijdens lange werkdagen. Het past zich makkelijk aan nieuwe omgevingen aan, het laat zich makkelijk trainen en is zeer teder.

  Geschiedenis en achtergrond

  Dit paardenras staat ook wel bekend als de Mezohegyes halfbloed. Het ras komt uit Hongarije en Oostenrijk, waar ze koninklijk werden opgevoed. De eerste koning die de Furioso ging fokken was Koning Joseph II. Volbloed Furioso hengsten werden geïmporteerd vanuit andere landen in Europa, en een nieuw ras werd geboren.

  Er zijn nog maar weinig van de Furioso over. Er zijn slechts een paar over en deze worden beheerd en bewaakt door de Hongaarse stoeterij. De fokkers verzekeren zich ervan dat de bloedlijn van deze halfbloeden behouden blijft. Over het algemeen behouden ze het gen van dit ras puur en verzekeren zo dat elk Furioso ras authentiek blijft.

  SLIDING BAR WIDGET 1