Galiceno

Galiceno
  Galiceno2018-12-01T18:07:14+00:00

  Project Description

  De Galiceno is een zeldzaam Mexicaans ras, dat klein is en veelal gebruikt wordt als rijpaard.

  Fysieke kenmerken

  De Galiceno wordt gekenmerkt door pracht, elegantie en vermogen. Dit inheemse dier is vrij apart. Het komt in verschillende kleuren zoals bruin, roodbruin, zwart en grijs; wit is nogal zeldzaam. Zijn hoofd is nogal breed, maar zijn levendige ogen en alerte oren maken de vorm van het gezicht compleet. De nek is mager en de schoft is geheld en plat. De lichaamsomtrek is wat klein en de rug is horizontaal en glad. Zijn benen zijn sterk en goed gebouwd en zijn hoeven zijn hard en welgevormd. Over het algemeen wordt het paard tussen de 124 en 142 centimeter hoog.

  Persoonlijkheid en temperament

  Galicenos zijn volgzame dieren. Ze kunnen zich makkelijk aan hun trainers en omgeving aanpassen. De Galicenos is misschien wel het beste rijpaard voor kinderen. Galicenos hebben een geweldige intelligentie en vastberadenheid. Dat Galicenos kleine dieren zijn, betekent niet dat ze niet sterk zijn. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en kunnen de hele dag lang dingen dragen die zwaarder zijn dan zichzelf. Hun exceptionele manier van lopen is aangeboren – dat hebben ze geërfd van hun Spaanse bloedlijn.

  Geschiedenis en achtergrond

  Het ras komt oorspronkelijk uit Spanje en bestaat al meer dan vijf eeuwen. Toen Spaanse reizigers aankwamen in de Verenigde Staten, brachten ze de Galiceno met zich mee. Toen Hernando Cortes Mexico aanviel, werden de Galiceno verdeeld over verscheidene delen van het land. Omdat deze paarden zo intelligent zijn, worden ze door Mexicaanse fokkers soms gebruikt om ze te kruisen met prairiepaarden uit de Verenigde Staten.

  Vandaag de dag wordt ervoor gezorgd dat de Galiceno voort blijven bestaan. Fokkers zorgen ervoor dat de bloedlijn puur blijft door te garanderen dat volbloeden met elkaar paren. Veel Mexicaanse fokkers hebben ook grote inspanningen geleverd om een nieuw ras Galicenos te creëren, zodat ze niet alleen als rijpaarden gebruikt kunnen worden, maar ook als sportpaarden.

  SLIDING BAR WIDGET 1