Garrano

Garrano
  Garrano2018-11-26T13:39:45+00:00

  Project Description

  De Garrano is een oude pony dat soms ook wel de Minho wordt genoemd. Dit paard is een van de oudste rassen en is afkomstig uit Portugal. Hij wordt gebruikelijk gebruikt voor het reizen en voor het trekken van kleine karretjes.

  Fysieke kenmerken

  De Garrano is klein. Het is 153 tot 163 centimeter hoog. Het paard komt voor in tinten grijs, roodbruin en bruin. Het hoofd is schitterend en heeft een wat ingedeukte omtrek. Zijn ogen zijn levendig en zijn oren zijn zeer actief. De nek is mager en welgevormd; de schoft is glad. Zijn rug is horizontaal en de croupe is wat gebogen; de buik is normaal; de schouders zijn breed terwijl zijn staart kort en dik is. De benen zijn stevig en de gewrichten zijn breed, zijn voeten zijn goedgevormd en hard.

  Persoonlijkheid en temperament

  Dit dier is voorzichtig met zijn werk. Ze worden beschouwd als een van de sterkste paardenrassen en kunnen in de meest barre omstandigheden overleven. Ondanks zijn kleine postuur, is het zeer betrouwbaar. Deze paarden worden vaak als pakdieren gebruikt die zware objecten (tot twee keer hun eigen gewicht!) kunnen tillen.

  Geschiedenis en achtergrond

  Dit ras bestaat al sinds de oudheid. Er is bewijs, in de vorm van grotschilderingen in Portugal, dat er in die tijd ook al paarden rondliepen met dezelfde gedaante als de Garrano. Zeker, het is een oud ras dat niet veel is veranderd. Tijdens het koloniale tijdperk werden deze paarden vaak gebruikt om de kleine artilleriekarretjes te slepen. Ze waren ook een manier van transport. De Garrano is zonder twijfel een voorvader van veel hedendaagse rassen zoals de Andalusiër en andere rassen in Europa.

  SLIDING BAR WIDGET 1