Golden Retriever

Golden Retriever
Golden Retriever2018-12-13T18:55:47+00:00

Project Description

De Golden Retriever, onderdeel van de sportgroep van honden, werd oorspronkelijk gefokt als jachtpartner voor het ophalen van watervogels en is nog steeds een van de meest populaire familiehonden in de Verenigde Staten. Aanhankelijk, gehoorzaam en loyaal aan een fout, maakt de leuke Retriever een ideaal huisdier voor het hele gezin om van te houden.

 

FYSIEKE EIGENSCHAPPEN

 

De Golden Retriever-hond is een beetje langer dan dat hij lang is. Ondertussen wordt zijn sterke, atletische bouw geaccentueerd door zijn goed ontwikkelde achterhand en voorvoeten. Dit geeft de Golden Retriever een krachtige, soepele manier van lopen. De Retriever wordt ook gekenmerkt door zijn sterke nek en een brede kop. De vacht, meestal te vinden in verschillende tinten goud, is dicht en waterdicht en kan recht of gegolfd zijn.

 

PERSOONLIJKHEID EN TEMPERAMENT

 

De Golden Retriever-hond is erg speels. Niet verrassend, het doet zijn naam eer aan als een geweldige retriever, genietend van spelletjes van vangst en voorwerpen in zijn mond dragen. En terwijl het buiten actief is, is de Golden Retriever kalm binnenshuis – waardoor het een geweldige huishond is voor elk type gezin.

Dit ras staat hoog aangeschreven omwille van zijn liefde voor menselijk gezelschap. Getrouw en gehoorzaam, de Retriever is ook een van de gemakkelijkst te trainen. Het enthousiasme voor het leren van nieuwe dingen en het vermogen om snel nieuwe opdrachten op te nemen, maakt de Golden Retriever een plezier om te trainen.

 

ZORG

 

Om doorstroming van de vacht aan te moedigen en de opbouw van haar in huis te minimaliseren, is het raadzaam om de jas van een Golden Retriever minstens twee keer per week te borstelen. En hoewel het in staat is om buiten te leven, is de Retriever het beste wanneer hij binnenshuis met het gezin wordt gehouden. Daarnaast is het belangrijk voor de Retriever om een ​​dagelijkse oefeningsroutine te behouden of deel te nemen aan actieve spellen, zodat deze zijn natuurlijke energie kan uitgeven en comfortabel kan ontspannen tijdens uren zonder spelen.

 

GEZONDHEID

 

Het Golden Retriever-ras heeft een levensduur van tussen de 10 en 13 jaar. Enkele van zijn kleine gezondheidsproblemen omvatten hypothyreoïdie, sub-aortische stenose (SAS), oogaandoeningen, elleboogdysplasie, mestceltumoren en toevallen. Osteosarcoom wordt ook weleens gezien in Golden Retrievers. Andere belangrijke gezondheidsrisico’s voor het ras zijn lymfoom, heupdysplasie bij de hond (CHD), hemangiosarcoom en huidproblemen. Om deze aandoeningen vroegtijdig te identificeren, kan een dierenarts hart-, heup-, schildklier-, oog- of elleboogtests aanbevelen tijdens routinecontroles.

GESCHIEDENIS EN ACHTERGROND

 

Lord Tweedmouth, vaak gecrediteerd voor de ontwikkeling van het Golden Retriever-ras, woonde in het midden van de 19e eeuw langs de Tweed-rivier, ten noorden van de Schotse grens. Er waren al veel retrieverrassen die werden gebruikt voor het jagen op vogels en andere soorten wild, maar omdat hij meer mogelijkheden zag bij de honden, probeerde hij een nieuw ras te creëren dat de ongunstige omstandigheden in het gebied kon bestrijden.

Om dit te bereiken kruiste hij een met golven beklede retriever met een Tweed-waterspaniël. Het resultaat was vier puppy’s met uitstekende vogelkunsten. Later werd de gele met golven beklede retriever gekruist met bloedhonden, zwarte retrievers, setters en Tweed Spaniels. Deze kruising produceerde honden met vergelijkbare kenmerken maar met een duidelijke gele platte vacht. Sommige van deze honden kwamen in de vroege jaren 1900 de Verenigde Staten binnen met de zonen van Lord Tweedmouth, en in 1912 werden ze formeel erkend als de Gouden (of Gele) Retriever. Dit ras heeft inmiddels veel populariteit in Amerika gekregen.

Herkend door de American Kennel Club in 1927, blijft het Golden Retriever-ras vandaag een van de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten.

SLIDING BAR WIDGET 1