Gotland pony

Gotland pony
  Gotland pony2018-11-27T18:00:46+00:00

  Project Description

  De Skogsruss of de Gotland pony is een oud Zweeds ras dat veelal wordt gebruikt als rijpaard.

  Fysieke eigenschappen

  De Gotland pony is een klein dier dat in erg onderscheidende kleuren met strepen voorkomt. Het straalt sierlijkheid en rust uit. Het ras heeft een smal hoofd met een rechte omtrek. Zijn oren zijn klein maar alert, en zijn ogen zijn levendig. De nek is mager en gespierd. Het heeft een merkbare schoft, terwijl zijn rug vlak en glad is. De borstkas is wat dieper, en de schouders zijn breed. De benen zijn vrij gespierd en hebben stevige gewrichten. De hoeven zijn goed gevormd en compact. Dit is een klein paard met een hoogte van tussen de 122 en 142 centimeter.

  Persoonlijkheid en temperament

  Het Gotland pony ras is meestal erg vriendelijk. Ze zijn makkelijk onder controle te houden en ze zijn erg zorgzaam. Deze paarden worden vaak als rijpaarden in pretparken gebruikt, maar meestal worden ze gebruikt als werkpaarden. Gotland pony’s zijn levendige dieren en ze kunnen zelfs in de meest barre omstandigheden overleven. Dit ras straalt uitbundigheid uit en heeft een exceptionele manier van lopen waar iedere ruiter blij van wordt.

  Geschiedenis en achtergrond

  De mensen die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van de Gotland pony’s in de omliggende gebieden van Zweden waren de Gotlanders. Tijdens hun reizen brachten ze kuddes met hen mee, en zo werden de Gotland pony’s verspreid over verschillende landbouwgronden en rivieroevers in naburige landen. 50 Jaar lang heeft Zweden geen aandacht besteed aan het fokken van de paarden. Het enige deel van Zweden waar ze wel fokten is de regio waar de paarden vandaan komen: de provincie Gotland, waar het paard ook heen vernoemd is. De Gotland pony is een oud ras dat al sinds de oudheid bestaat. Veel Zweedse artefacten, zoals schilderijen en beelden, kunnen getuigen voor het bestaan van deze paarden. Gotland pony’s worden gebruikt als rij- en werkpaard.

  Dankzij zijn bijdrage aan vele scholen en boerderijen, hebben paardenfokkers het ras weten te behouden en de populatie laten stijgen. Ze hebben een handjevol voelbloed hengsten en merries in de stoeterijen, en uiteindelijk zullen er genoeg Gotland pony’s zijn om niet alleen als rijpaard te dienen maar ook als sportpaard.

  SLIDING BAR WIDGET 1