Hackney

Hackney
  Hackney2018-12-01T18:07:11+00:00

  Project Description

  De Hackney is een uniek Engels ras dat beroemd is door zijn prachtige houding en tederheid. Soms wordt het ook wel de ‘stapper’ genoemd omdat het een eigenaardige manier van lopen heeft. Vandaag de dag wordt het soms als circus- of showdier gebruikt, die de aandacht moet trekken van het publiek in Engeland en de rest van de wereld.

  Fysieke eigenschappen

  De Hackney is een stijlvol paard met een gemiddeld groot hoofd, een kleine neus en actieve oren. Het heeft een stevig type lichaam met een slanke nek, brede borstkas, gladde rug en welgevormde ribben. Zijn croupe (of lende) is effen en zijn staart is hoog gesitueerd. De Hackney heeft ook vier vrij sterke benen, gespierde achterbenen en harde hoeven; maar hoe hard ze ook zijn, je hoort ze niet als het dier loopt.

  De Hackney komt voor in effen kleuren waaronder roodbruin, bruin, zwart en kastanjebruin, hoewel er Hackney’s ook bestaan die witte vlekken op de vacht hebben. Zijn hoogte varieert tussen de 143 en 165 centimeter.

   

  Persoonlijkheid en temperament

  De Hackney is een van de meest sierlijke paarden op de wereld. Het straalt pracht, elegantie en intelligentie uit. Zijn sierlijke bewegingen sluiten aan op zijn tederheid, maar de Hackney kan ook best actief zijn. Het is net alsof het lichaam een goed geoliede machine is met een eindeloos aantal flexibele gewrichten.

   

  Verzorging en gezondheid

  De meeste Hackneys worden beschermd door de nationale fokstoeterijen in Engeland, waar ze verzorgd worden, genoeg eten en te drinken krijgen, en een comfortabele stal krijgen waar ze in kunnen slapen.

  Geschiedenis en achtergrond

  Er wordt verondersteld dat het afstamt van de bloedlijn van de Norfolk en de Yorkshire. De Hackney was vrij beroemd gedurende de middeleeuwen als draft- of transportpaard, zoals de Engelse volbloed. Door zijn sterke lichaam is de Hackney in staat om koetsen over een lange afstand te trekken, en daardoor is het een kostbaar paard geworden. Het leek er even op dat niks aan de Hackney kon tippen, maar de opkomst van motoren en auto’s hebben er in de 20e eeuw voor gezorgd dat er een geringere vraag naar het paard was, waardoor het bijna uitstierf. Fokkers gingen zich weer inspannen om de Hackney bloedlijn te behouden, en dat leidde in de jaren 40 van de 20e eeuw tot een groei van het aantal Hackney paarden. Vandaag de dag wordt de Hackney vooral gebruikt als attractie, vooral bij kindershows.

  SLIDING BAR WIDGET 1