Hannoveraan

Hannoveraan
  Hannoveraan2018-11-26T13:36:13+00:00

  Project Description

  De Hannoveraan is een wereldberoemd paard dat in de 18e eeuw in Duitsland is ontstaan en gemiddeld 152 tot 183 centimeter hoog wordt. Hij is makkelijk te besturen, heeft een geweldige vastberadenheid, snelheid, wendbaarheid, uithoudingsvermogen en heeft een fijne beweging. Dit zijn allemaal redenen waarom het paard zo geliefd is tijdens sportevenementen zoals paardspringen en dressuur.

   

  Fysieke kenmerken

  De Hannoveraan is een groot paard met een recht, geschetst hoofd, heldere ogen en kleine oren. Zijn nek is mager maar gespierd. Daarnaast heeft de Hannoveraan gespierde schouders, een diepe, brede borstkas en stevige benen met flexibele gewrichten. De vacht, maan en staart van het paard, dat voorkomt in de kleuren roodbruin, bruin en zwart, is dik.

  Persoonlijkheid en temperament

  Naast zijn bijzondere fysieke kenmerken, heeft de Hannoveraan een geweldige houding; het is vastberaden, volgzaam en het belangrijkste, gedisciplineerd.

  Verzorging en gezondheid

  Omdat de Hannoveraan in een speciale fokstoeterij wordt geplaatst, ondergaat ieder paard een kwaliteitscontrole waarbij ze de standaarden van een sportpaard moeten hebben. Vandaag de dag willen veel aanbidders van het ras het ras verbeteren door het te kruisen met andere volbloeden om ontwikkelder, sportief maar teder paard te creëren – een paard dat in verscheidene sportevenementen kan deelnemen.

  Geschiedenis en achtergrond

  In de 18e eeuw werden veel hengsten en merries naar Duitsland geïmporteerd uit naburige Europese en Aziatische landen om er mee te fokken. De Hannover is ontstaan door zulke inspanningen, het is mogelijk een kruising tussen de lokale Duitse merries en wat volbloeden, zoals de volbloed en de Trakehner. Het is grotendeels gefokt als rij- en werkpaard omdat het erg geduldig is. Daarnaast was zijn kracht en snelheid geschikt voor zulke doeleinden. Vandaag de dag is de Hannoveraan een erg beroemd, geprezen ras dat gebruikt wordt in sportevenementen.

  SLIDING BAR WIDGET 1