Hoe kan ik zien of mijn slang ziek is

Hoe kan ik zien of mijn slang ziek is
  Hoe kan ik zien of mijn slang ziek is2018-11-28T19:28:16+00:00

  Project Description

  Reptielen doen alles langzaam. Ze bewegen zich langzaam voort, eten langzaam, verteren het eten langzaam en worden zelfs langzaam ziek. En als ze ziek zijn kan dit lang duren, weken tot zelfs maanden voor er tekenen van ziekte zijn. Daarom kan het moeilijk zijn voor eigenaren van de slang om te beseffen dat hun huisdier ziek is, totdat de ziekte vergevorderd is.

  Hoe kunnen eigenaren dan zien of hun huisdier ziek is? Natuurlijk is het verschillend, afhankelijk van de ziekte, hoe de slang dit zal laten zien. Maar er zijn een aantal algemene tekenen van ziekte die veel zieke slangen zullen vertonen ongeacht welke ziekte zij hebben.

  Algemene symptomen van ziekte bij slangen     

  Een zieke slang zal er vaak lusteloos uit zien en minder actief worden dan deze eerst was. Ook het verbergen of begraven zelf is een algemene symptoom hiervoor. De meeste zieke slangen zullen weinig eten en zijn vrijwel niet geinteresseerd in voedsel, ongeacht wat voor eten dit betreft. Slangen die voor een langere periode geen voedsel hebben binnengekregen (weken tot maanden) zullen wat ingevallen ogen krijgen en hebben een droog en kleverig speeksel in hun mond. Zij zullen afvallen.

  Slangen met sepsis, een bacteriele infectie in de vloedbaak, zal vaak een roze of roodachtige tint aan de huid langs de onderkant van hun lichaam bevatten. Terwijl een gezonde slang heraaldelijk zijn tong beweegt zal een zieke slang dit vrijwel niet doen.

  Dit zijn echter zeer algemene symptonen die je bij je eigen slang kunt ontdekken. Er zijn echter meer specifieke symptonen die een slang kan laten zien aan zijn eigenaar. Zo kan bijvoorbeeld een slang met een bacteriele of virale longontsteking  vaak luchtbellen uit haar mond en neus blazen of veel met open mond ademen.

  Een vaker voorkomende symptoom is huidinfectie met mijten. Mijten zien eruit als kleine rode of zwarte vlekjes (afhankelijk van de soort mijt) rond een slang zijn ogen, mond, kaak en onderkaak waar ze bloed zuigen. Uiteindelijk krijgt de slang een verzwakking en daarmee kan zelfs bloedarmoede gepaard gaan. Slangen die besmet zijn met mijten zullen wat vaker onder water gaan waar je deze kleine parasieten zelfs kunt zien zweven. Ze kunnen ook kruiopen onder de schubben van de huid, wat resulteert in verhoogde bobbels,.

  Zwakke, besmette slangen moeten worden behandeld met anti-parasitaire medicatie door een getrainde dierenarts en de behuizing van de slang moet grondig worden ontsmet. Elementen die niet volledig gereinigd kunnen worden, zoals hout, dienen verwijderd te worden.

  SLIDING BAR WIDGET 1