Hond alleen thuis laten

Hond alleen thuis laten
  Hond alleen thuis laten2018-12-01T18:14:46+00:00

  Project Description

  Zelfs als je om wat voor reden dan ook geen werk hebt zal het altijd wel eens gebeuren dat een hond alleen thuis komt te zitten. En wanneer dit niet te lang is, is dit ook geen enkel probleem! Zolang je onderstaand artikel maar in acht neemt zodat de hond hier zo comfortabel mogelijk mee om gaat.

  Honden zijn echte groepsdieren van naturen en, afhankelijk van eventuele ras, ook erg aanhankelijk richting de mens.

  Wanneer je niet vanaf puppy aanleert dat een hond alleen thuis kan zitten heb je kans dat de hond gaat piepen, blaffen, urineren of het huis gaat slopen wanneer hij vrij loopt in het huis.

  Opbouwen

  Bij het leren alleen zijn is het belangrijk dat dit in kleine stapjes gebeurd zodat een hond weet wat er gaande is. Zo is het de bedoeling dat de hond zelf vertrouwen krijgt in jou dat je ook daadwerkelijk weer terug komt en zo daalt het stressniveau aanzienlijk. Een belangrijke regel hierbij is dan ook ‘laat de hond bepalen hoelang hier voor nodig is om dit aan te leren’ zo kun je het beter te rustig doen dan overhaasten.

  Zelfstandigheid

  Honden die constant bij de eigenaar zijn en hier achter aan lopen in huis zijn geen zelfstandige honden. Ze zijn compleet afhankelijk van de eigenaar en wat deze doet of zegt. Leer de hond dan ook om zelfstandig te zijn, dat hij wat te doen heeft als hij alleen is en zich niet constant druk maakt waar zijn eigenaar is. Dit kun je doen door even de kamer te verlaten en hem een speeltje te geven. Misschien dat er een mogelijkheid is om de hond in de gaten te houden wat hij hier mee doet en deze vervolgens te belonen wanneer hij zichzelf vermaakt.

  Houd rekening met het feit dat in de nacht het voor een hond anders is dan overdag. De meeste honden hebben van pup af aan al snel door dat wanneer ze slapen de baas niet echt weg is maar gewoon ‘in de buurt ‘ is, iets wat compleet anders aanvoelt voor een hond dan wanneer het over dag is en de eigenaar verdwijnt.

  Regels voor de training

  Zorg dat je op tijd terug komt bij de training, ga niet als training meteen een werkdag van 9 uur weg maar bekijk het eens een 10/15 minuten aan. Bouw dit tijdstip op wanneer de hond hier goed mee over weg kan en beloon hem wanneer hij dit goed doet.

  Wanneer je bezig bent met een training dat de hond alleen in het huis is, althans zo voelt hij dit, mag je in geen enkel geval binnen komen lopen wanneer de hond gaat janken, piepen of blaffen. Zo kun je namelijk het verkeerde idee aanleren bij een hond dat wanneer hij dit hard genoeg doet jij alsnog binnen komt lopen. Wacht dan ook tot hij stopt en even stil is en ga dan pas naar binnen. Straf de hond niet voor zijn gedrag aangezien dit puur nervositeit is. Geef in dit geval gewoon geen beloning, dan weet de hond vaak al voldoende.

  Controle

  Wanneer je weg bent van huis weet je niet wat je hond heeft gedaan in de zin van piepen, blaffen of janken. Het is dan ook verstandig om eens de situatie voor te leggen aan de buren en te vragen of zij iets hebben gemerkt. Leg uit dat je bezig bent met een training en je wil leren dat de hond stil is wanneer hij alleen thuis is. Dit zal een gemiddelde buurman of buurvrouw in Nederland alleen maar fijn vinden en zal hier zeker aan mee willen werken.

  Een andere mogelijkheid is het geven van een kluifje aan de hond wanneer je weg gaat. Wanneer je terug komt kun je kijken of de hond het heeft opgegeten, een bange hond eet namelijk weinig tot niet. Moet je natuurlijk wel weten op voorhand of de hond dit kluifje wel lekker vind!

  Je zou voor de beste controle een camera aan kunnen zetten in de kamer. Zodoende kun je niet alleen het geluid bestuderen maar ook het gedrag van een hond. Gaat deze hond ijsberen als je zelf weg bent? Of rustig liggen slapen? Aan de hand van de beelden kun je hier verder mee gaan met trainen tot je verbetering ziet hierin.

  SLIDING BAR WIDGET 1