IJslander

IJslander
  IJslander2018-11-27T17:58:32+00:00

  Project Description

  Zoals de naam al zegt, is de IJslander volgens de boeken ontstaan in IJsland, hoewel het oorspronkelijk daarheen werd gebracht door Scandinavische immigranten. Dit kleine paard is geschikt als rijpaard, vooral in de sneeuwachtige omstandigheden zoals in zijn thuisland.

  Persoonlijkheid en temperament

  De IJslander is een levendig en energiek paard. Daardoor worden alleen ervaren ruiters geadviseerd om op dit paard te rijden.

  Verzorging

  De IJslander heeft speciale verzorging en aandacht nodig van zijn baasje.

  Geschiedenis en achtergrond

  Opmerkelijk genoeg komt de IJslander oorspronkelijk niet uit IJsland, ondanks dat dit zo wel in de boeken staat.  In de 9e eeuw brachten Scandinavische immigranten ze met zich mee. Deze paarden (waarschijnlijk uit Noorwegen en Britse eilanden) werden toen in afzondering gefokt tot de 16e eeuw – in andere woorden, geen enkel ras is met ze gekruist. En omdat uithongering en bevriezing een probleem was, konden alleen de fitste paarden zich aanpassen en overleven. Als gevolg ontstond er een stevig, veerkrachtig ras dat erkenning verdient. Nog altijd worden de IJslanders slechts gefokt in IJsland, en deze mogen het land ook niet verlaten. Het is momenteel een erg populair rijpaard.

  SLIDING BAR WIDGET 1