Inrichting van een vogelspin terrarium

Inrichting van een vogelspin terrarium
Inrichting van een vogelspin terrarium2018-11-29T18:44:31+00:00

Project Description

Misschien heb je ze wel ooit in een winkel zien zitten welke gericht is op terraria, vogelspinnen. Worden deze gehouden als huisdier? Jazeker!

Terrarium

Vogelspinnen worden gehouden in een zogeheten terrarium, dit is feitelijk een glazen bak (welke afgesloten kan worden) ingedeeld naar de behoeften van het dier wat er in huist.

Op de bodem van het terrarium voor vogelspinnen komt een laag grondmateriaal, dit kan turfmengel zijn maar ook bosgrond welke kant en klaar in de winkel gekocht kan worden.

Verder dient in het terrarium een drinkgelegenheid aanwezig te zijn wat vaak niks meer of minder is dan een bakje met water (let op dat je dit water met regelmaat ververst!) en een schuilplaats zoals een paar stukken hout, een halve bloempot of in dergelijke.

Om het mooi te maken kun je nog wat groen toevoegen als kleine plantjes, al heeft dit voor het dier verder geen effect en is het puur voor het visuele bedoeld.

In het geval van vogelspinnen is het erg belangrijk dat de luchtvochtigheid hetzelfde is als waar zij oorspronkelijk vandaan komen. Dit kan dan ook per soort verschillen en hier dien je goed navraag over te doen bij de verkoper. Verwarming zelf kan met een verscheidenheid aan materiaal geregeld worden welke in de handel te koop is. De luchtvochtigheid kan door middel van een plantenspuit verhoogd worden handmatig.

Is dat niet gevaarlijk?

Hoewel veel mensen liever een kilometer afstand blijven staan dan er een aanraken, zijn vogelspinnen niet gevaarlijk voor mensen. Hoewel alle vogelspinnen (stevige) kaken hebben in combinatie met gif, zullen ze deze zelden tot nooit gebruiken als verdedigingsmiddel maar puur om prooidieren als krekels te doden.

Een vogelspin gaat op zijn achterpoten staan en maakt een sissend geluid wanneer deze zich erg ‘aangevallen’ voelt, wanneer je dit ziet doe je er ook verstandig aan je hand niet in zijn terrarium te steken aangezien je de kans loopt dat je gebeten word. De beet zelf is vergelijkbaar met een bijensteek, het doet zeer maar je gaat er absoluut niet dood aan als gezond persoon.

Normaal gesproken zal de vogelspin eerder proberen te vluchten dan zelf aan te vallen.

Voeding

In een terrarium krijgen de vogelspinnen meestal insecten of jonge muizen aangeboden. Insecten zoals krekels en sprinkhanen kunnen kant en klaar gekocht worden in een dieren winkel. Houd rekening met het feit dat een spin weinig eet, een volwassen exemplaar eet 1, hooguit 2 krekels per week!

SLIDING BAR WIDGET 1