Kunnen schildpadden zwemmen?

Kunnen schildpadden zwemmen?
  Kunnen schildpadden zwemmen?2018-11-28T19:22:30+00:00

  Project Description

  Een van de eerste uitdagingen waarmee je geconfronteerd gaat worden als schildpad eigenaar is het opzetten van een goede leefomgeving voor je huisdier. Het maken van deze juiste ruimte houd echter meer in dan een warmtelamp en een goed dieet. Ook schildpadden hebben water nodig namelijk. In veel gevallen is een zwemgedeelte voor een schildpad een belangrijke factor binnen zijn leefomgeving om hem gelukkig en gezond te houden gedurende zijn leven. We beantwoorden vier vragen hier:

  Kunnen alle schildpadden zwemmen?

  Er zit veel verschil in wat voor schildpad je hebt als huisdier en hierop zal de leefomgeving aangepast moeten worden. Schildpadden eisen normaal een redelijke hoeveelheid water binnen het verblijf, maar zijn zeker geen dieren die altijd in het water moeten liggen. Het is belangrijk je goed in te lezen in wat voor schildpad je neemt en of deze water nodig heeft om in te zwemmen. Drinkwater is natuurlijk altijd een vereiste.

  Hoe zwemmen schildpadden?

  Omdat schildpadden, normaal gesproken, van water houden zullen zij dit zien als een deel van hun dagelijkse activiteiten. Om te kunnen zwemmen gebruiken schildpadden alle vier de benen om zichzelf voort te bewegen door het water.

  Schildpadden gebruiken de poten om mee te kunnen peddelen.

  Wanneer een schildpad klaar is met zwemmen zal hij zijn toevlucht zoeken op een rustige warme plek in zijn leefomgeving om weer even op te drogen. Zo kan de lichaamstemperatuur wat verhoogd worden die vaak wat naar beneden is gegaan wanneer het water niet verwarmd is.

  Kunnen schildpadden ademen onder water?

  Schildpadden kunnen niet ademen onder water op dezelfde manier als vissen dit kunnen. In plaats daarvan moeten schildpadden naar de oppervlakte zwemmen om zuurstof binnen te krijgen. Wanneer je schildpadden goed in de gaten houd tijdens het zwemmen zal je ze bubbels zien blazen onder water.

  Kunnen schildpadden verdrinken?

  Omdat schildpadden niet kunnen ademen onder water is het zeker mogelijk dat ze kunnen verdrinken. Dit kan gebeuren wanneer een schildpad niet snel genoeg boven water kan komen om wat voor reden dan ook. Het is dan ook erg belangrijk om een eventueel zwemgedeelte in de leefomgeving hierop aan te passen. Volwassen schildpadden kunnen hun eigen zuurstofniveau veel beter inschatten en beheersen en zullen dan ook zelden verdrinken.

  Omdat de gezondheid van een schildpad gevoeliger kan zijn in het water is het erg belangrijk een goede filter te installeren. Wanneer je kiest voor water, kies je automatisch ook voor de waterverzorging hiervan.

  Hoewel sommige schildpadden het liefst zo veel mogelijk in het water vertoeven, zijn er ook voldoende die wat drinken al snel genoeg vinden wanneer het om water gaat. Dit is afhankelijk van de soort schildpad en het is erg belangrijk hier voldoende informatie over uit te vragen vooraleer je aan een huisdier begint.

  SLIDING BAR WIDGET 1