Pekingees

Pekingees
Pekingees2018-12-13T19:00:29+00:00

Project Description

Verrassend stevig en gespierd om zijn formaat, is de Pekingees een speelgoedhondenras dat ongeveer 1000 jaar geleden in China is ontstaan. Het ras is in die tijd nauwelijks veranderd en is nog steeds een gelukkig, lief en schattig schoothondje – perfect voor appartementsgebruikers of mensen die op zoek zijn naar een kleine hond.

 

FYSIEKE EIGENSCHAPPEN

De pekinees heeft een iets lange, peervormige bouw met zware voorvoeten en lichte achterhand. De ongehaaste en waardige manier van lopen lijkt veel op een licht rollende draf. De ondervacht is dik, terwijl de buitenste laag grof, lang en recht is, van het lichaam afstaat en een manen rond de schouder vormt. Dit leeuwachtige uiterlijk en gedurfde expressie leent zich uitstekend voor de Chinese oorsprong van de pekinees.

 

PERSOONLIJKHEID EN TEMPERAMENT

Hoewel het misschien niet altijd demonstratief is, is de onafhankelijke (en soms koppige) pekinees eigenlijk heel lief. Het houdt van spelletjes spelen, maar het is niet genoeg om te voldoen aan levendige kinderen. Sommige honden hebben de neiging om bij vreemden weg te blijven, terwijl anderen gewaagd zijn. De pekinees is eenvoudigweg niet het schoothondje van een typische vrouw, niet bang of verdedigend en in een schermutseling.

 

ZORG

De pekinees geniet van ontspannen wandelingen buiten, maar is net zo blij met binnen ravotten. Warmte uitstorting kan dodelijk zijn voor dit ras, dus in warmere klimaten moet de hond in goed geventileerde kamers met airconditioning worden gehouden. In koelere klimaten moet het toegestaan ​​zijn om buiten rond te dwalen, maar moet het ‘s nachts naar het huis worden gebracht om te slapen. De pekinees is een perfecte appartement hond.

Om mattering te voorkomen, moet de vacht elke week worden gekamd. De neusrimpels van de pekinees moeten intussen dagelijks worden schoongemaakt om infectie te voorkomen. De pekinees heeft ook de neiging te snurken vanwege de platte neus.

 

GEZONDHEID

De pekinees, die een gemiddelde levensduur heeft van 13 tot 15 jaar, is gevoelig voor kleine gezondheidsproblemen zoals langwerpig zacht verhemelte, patellar luxatie, stenotische nares, keratoconjunctivitis Sicca (KCS), trichiasis, cornea schaafwonden, disticiasis en huidplooien dermatitis. Het is ook bekend dat het af en toe last heeft van urolithiasis. Dit ras verdraagt ​​hitte of anesthesie niet goed. Bovendien worden pekinees-puppy’s vaak geleverd door een keizersnede.

 

GESCHIEDENIS EN ACHTERGROND

Om van de pekinees te leren, moet je eerst de legende van de leeuw en de zijdeaap kennen. Volgens de folklore smeekte hij, om de leeuw te laten trouwen met zijn vrouwelijke liefde, de patroonheilige van de dieren, Ah Chu, om hem te verkleinen tot het formaat van een dwergje, met behoud van zijn grote leeuwenhart en -karakter. Er wordt dan gezegd dat de nakomelingen van deze unie de hond was van Fu Lin, of de Leeuwenhond van China.

De leeuwenhond, die nu de Pekingees wordt genoemd, was terug te voeren tot de Tang-dynastie van de 8e eeuw en werd door paleistenunie gefokt en als koninklijke familieleden behandeld – zelfs met paleisdienaren in al hun behoeften – tot 1000 na Christus (De kleinere Pekingees stonden bekend als mouwhonden, omdat ze in de grote mouwen van hun Chinese eigenaren konden worden gehouden.)

De Pekingese fokkerij ging door tijdens de Tao Kuang-periode (1821-1851), waarna Britse plunderaars in 1860 het keizerlijke zomerpaleis plunderden en vijf koninklijke leeuwen naar Engeland brachten.

Een van deze Pekingese honden was cadeau gegeven aan Koningin Victoria, waardoor er steeds meer vraag was naar het ras en het verzekeren van zijn plaats in de Britse samenleving. Sinds enkele decennia was het bezit van een pekineeshond een teken van voorrecht en rijkdom. De American Kennel Club registreerde de Pekingees in 1906. Tegenwoordig is zijn populariteit mislukt en mislukt, wat een uitstekende keuze is voor zowel hondenliefhebbers als raszuivere kenners

SLIDING BAR WIDGET 1