Tips voor het voorkomen van kanker bij katten

Tips voor het voorkomen van kanker bij katten
Tips voor het voorkomen van kanker bij katten2018-12-13T18:58:37+00:00

Project Description

Katten zijn vatbaar voor veel van dezelfde ziekten die mensen kunnen treffen. Kanker is geen uitzondering. Katten kunnen en zullen kanker krijgen, zij het niet zo vaak als honden en mensen. Helaas is kanker bij katten meestal agressiever.

 

Vanzelfsprekend kunnen niet alle gevallen van kanker worden voorkomen. Er is waarschijnlijk een genetische component bij betrokken die sommige katten ontvankelijker maakt. Er zijn echter enkele dingen die de gemiddelde katteneigenaar kan doen om kanker voor veel katten te helpen voorkomen. Laten we het hebben over een paar van die preventieve maatregelen.

 

Sterilisatie/castratie is iets dat wordt aanbevolen voor alle katten die niet voor de fok worden gebruikt, om redenen van populatiebeheersing. Voor vrouwelijke katten zal sterilisatie op jonge leeftijd de kansen van de kat om borstkanker of borsttumoren te ontwikkelen aanzienlijk verminderen. In het ideale geval moeten vrouwelijke katten worden gesteriliseerd voorafgaand aan de eerste verwarmingscyclus. Hierdoor wordt het potentieel voor borstkanker bijna volledig uitgeroeid.

 

Het voederen van uw kat om een ​​hoogwaardig dieet is om vele redenen belangrijk. Zoals een dieet helpt de gezondheid van uw kat te behouden en versterkt het immuunsysteem van uw kat. Er zijn aanwijzingen dat vetzuren in de voeding, zoals EPA en DHA, nuttig kunnen zijn bij zowel het voorkomen van kanker als bij het voeden van katten met kanker.

 

Hoewel een volledig en uitgebalanceerd dieet essentieel is, moet overvoeding worden voorkomen. Endocrinologen erkennen nu dat vet deel uitmaakt van het endocriene systeem, hormonen afscheidt en andere stoffen die een aantal ongewenste effecten op het lichaam kunnen hebben, waaronder toenemende ontstekingsreacties. Obesitas kan uw kat vatbaarder maken voor verschillende soorten kanker.

 

Rook kan de longen van uw kat aantasten en is betrokken als een mogelijke factor die bijdraagt ​​aan kanker, net zoals bij mensen. U moet ten minste vermijden om rond uw huisdier te roken. Idealiter zal het risico voor uw huisdier (en de rest van uw gezin) de aanmoediging vormen die nodig is voor eigenaren van gezelschapsdieren die rokers zijn om te stoppen met roken allemaal samen.

 

Gebruik huishoudelijk en gazon chemicaliën met de nodige voorzichtigheid. Idealiter gaat uw kat alleen buitenshuis als hij onder toezicht staat en aangelijnd of in een catio is. Hoe dan ook, deze katten kunnen nog steeds worden blootgesteld aan gazonchemicaliën als ze worden toegepast op het gebied dat uw kat regelmatig bezoekt. Vermijd het gebruik van pesticiden en andere bekende kankerverwekkende stoffen, zowel op uw gazon als bij u thuis. Raadpleeg uw dierenarts voor hulp bij het kiezen van een geschikt parasietpreventieprogramma voor uw kat, met behulp van medicijnen die een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van veiligheid en werkzaamheid.

 

Virussen zoals het kattenleukemievirus en het feliene immunodeficiëntievirus kunnen ook potentiële oorzaken van kanker zijn. Laat uw kat testen op deze ziekten. Testen is eenvoudig en gemakkelijk en vereist slechts een paar druppels bloed.

 

Reguliere veterinaire onderzoeken zijn een vereiste voor alle katten. Vroege detectie en behandeling van kanker biedt meer een betere kans op een succesvol resultaat als het ergste gebeurt en kanker wordt ontdekt. Hetzelfde geldt voor veel soorten ziekten.

SLIDING BAR WIDGET 1