Voeding van een kat

Voeding van een kat
Voeding van een kat2018-11-29T18:43:17+00:00

Project Description

De meest gemakkelijke vorm wanneer we het hebben over de voeding van een kat zijn natuurlijk de al samengestelde brokken van een merk. Deze brokken zijn namelijk zo samengesteld dat alle voedingsbehoeften van een kat hier in verwerkt zijn. Zo kun je denken aan vitaminen, mineralen, vetten, en koolhydraten.

Hoewel deze vorm van voeding ongetwijfeld veel tijd en moeite bespaard is dit niet voor iedereen een uitkomst. Zeker van de A merken kan voeding vrij kostbaar zijn op den duur wat niet iedere volwassene kan betalen.

Wanneer dit niet mogelijk is kun je kijken wat het verschil is tussen A, B of C merken op het gebied van voedingsstoffen welke gebruikt worden door de fabrikanten. Wanneer je, puur als voorbeeld, een te lage concentratie koolhydraten ziet kun je besluiten in overleg met een verkoper te kijken naar mogelijkheden om alsnog die koolhydraten te kunnen verhogen.

Voer met mate

Het hangt van de soort af, maar ook van het karakter en eigenschappen welke een kat bezit of deze de aanleg heeft om dik te worden. Op dat gebied kun je er weinig aan veranderen, al wil dit niet zeggen dat je er helemaal niks aan kunt doen wanneer je kat met overgewicht te kampen heeft.

Zo is het verstandig om katten, wanneer mogelijk, met regelmaat naar buiten te laten. Hierdoor komen ze een stuk meer in beweging dan katten die alleen binnen blijven zitten wat beter is voor de gewrichten, conditie en natuurlijk de vetverbranding.

Wanneer je als kitten een kat aanleert dat er ten alle tijden brokken in een bakje zitten zal een kat sneller zichzelf aanleren dat het zijn voeding beter kan verdelen gedurende de dag. Deze katten hebben ook een verminderde kans op overgewicht. De voedingsstand van een kat kan gemeten worden door aan de ribben te voelen. Wanneer je met een vlakke hand de ribben kunt voelen is het dier niet te dik. Steken de wervelkolom of bekkenbeenderen erg uit is het dier zelfs aan de lichte kant en kun je besluiten de voeding iets op te hogen.

 

 

SLIDING BAR WIDGET 1