Wat te doen wanneer mijn slang mij bijt?

Wat te doen wanneer mijn slang mij bijt?
  Wat te doen wanneer mijn slang mij bijt?2018-11-28T19:27:10+00:00

  Project Description

  In het algemeen worden alleen de niet-giftige slangen gehouden als huisdieren en deze zullen alleen (zacht) bijten wanneer ze uitgelokt worden. Alle soorten kunnen echter onverwachts bijten als ze ergens van schrikken of overdreven hongerig zijn. Wanneer een slang erg veel honger heeft kan hij bijvoorbeeld een hand gaan zien als prooidier en bijt hij per ongeluk. Slangen kunnen ook meer prikkelbaar en gevoeliger zijn wanneer ze zich niet goed voelen of ziek zijn.

  Wat te doen als uw slang je bijt

  Het eerste wat gedaan moet worden is zorg voor jezelf of degene die gebeten is. Ervan uitgaande dat de slang niet giftig is (want als het dit is zal je naar het ziekenhuis moeten binnen enkele minuten voor anti-gif) is het voldoende de wond onder stromend water te houden en met zuivere zeep schoonmaken. Wanneer na enkele minuten het bloed blijft stromen is het raadzaam een arts te bellen. Zelfs niet-giftige slangenbeten kunnen besmet zijn met verschillende bacterien, waaronder salmonella, dus wacht met een arts niet te lang.

  Hier zijn enkele vuistregels om te voorkomen dat je gebeten wordt:

  • Houd uw slang goed gevoed
  • Bied nooit het voedsel direct uit je hand aan.
  • Beweeg je hand langzaam wanneer deze in de bak is.
  • Behandel de slang voorzichtig
  • Zorg dat je hand goed schoon is alvorens je de bak in gaat. Wanneer deze nog naar vlees ruikt is dit al voldoende verwarring voor een slang.

  Wanneer de wonden zijn verzorgd, is de volgende zorg om de slang veilig binnen de behuizing te hebben zodat niemand verder kan worden verwond. Wanneer je denkt dat de slang beet vanwege honger is het verstandig deze per direct te voeren.

  Wanneer de slang aan het vervellen is is het verstandig dit proces te versnellen en de slang te voorzien van voldoende water.

  Wanneer de slang lusteloos reageert, weigert te eten of de huid kleur wijzigingen vertoont, is het verstandig hier mee langs te gaan bij een dierenarts zodat eventuele onderliggende ziekte gediagnosticeerd en behandeld kunnen worden.

  Onthoud dat niet alle slangen de beste huisdieren zijn om te houden. En zelfs slangen die wel gezien worden als goed huisdier kunnen soms erg prikkelbaar zijn. Behandel deze dieren dan ook altijd met veel respect en lees je goed in alvorens een slang aan te schaffen.

   

  SLIDING BAR WIDGET 1