Zijn reptielen als huisdier geschikt voor kinderen?

Zijn reptielen als huisdier geschikt voor kinderen?
  Zijn reptielen als huisdier geschikt voor kinderen?2018-11-28T20:19:21+00:00

  Project Description

  Deze dagen zijn veel ouders erg terughoudend wanneer het gaat om het houden van een reptiel. De reptielen staan niet bekend als gemakkelijke en leuke huisdieren en vaak weten ouders er te weinig vanaf waardoor ze het automatisch afraden voor de eigen kinderen.

  Terwijl het ontzettend leuke huisdieren kunnen zijn en helemaal niet negatief is zoals velen denken! Kinderen zijn juist erg gefascineerd van reptielen en het zijn erg leerzame dieren.

  Het is, net als bij ieder huisdier overigens, aan te raden om jezelf van te voren goed in te lichten over het desbetreffende huisdier zodat je van alle voor- en nadelen op de hoogte bent.

  Er zijn grofweg een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je zit te denken aan het houden van reptielen;

  Veel reptielen leven lang

  Vind iemand van 12 jaar het nog zo leuk als hetzelfde reptiel met hem meegroeit tot 30 jaar oud? Of misschien wel 50 jaar? Veel reptielen kunnen langer dan 10 jaar leven en dit moet op lange termijn uitgedacht worden.

  Kleine baby reptielen kunnen ook groot worden.

  Het komt nog te vaak voor dat bijvoorbeeld groene leguanen of bepaalde slangen opgevangen moeten worden in een dierenopvang omdat de eigenaar de grootte van het dier niet meer kwijt kan. Het is dan ook verstandig om goed navraag te doen hoe groot het reptiel kan worden en te bepalen of je hier op de lange termijn nog ruimte voor hebt.

  Kun je het dier een goede verzorging bieden?

  De leeftijd en de grootte van het reptiel zijn belangrijk om rekening mee te houden, maar uiteindelijk is de zorg voor her dier nog het belangrijkste. Kun je de juiste omgeving bieden voor het dier? Kun je de uitgaven aan wat een dier met zich mee kan brengen qua aanschaf maar ook qua voeding?

   

   

  SLIDING BAR WIDGET 1