Site Loader

De droom van vele jonge kinderen, vooral meisjes, is om een keer paard te rijden of zelfs een eigen paard te hebben. Je kent die meisjes vast ook wel. Ze gaan op paardrijles, ze gaan in hun vrije tijd paarden verzorgen, ze tekenen paarden, hun kamer hangt vol posters van paarden. En hun grootste droom is een eigen paard. Veel meisjes voelen een speciale band met paarden. Ze hebben het idee dat zij de paarden begrijpen en dat de paarden hen begrijpen. Bij veel meisjes is deze paardenliefde slechts tijdelijk. Na een paar seizoenen lessen houdt het vanzelf weer op. Bij anderen is het een liefde voor het leven. Voor je zelf een paard aanschaft is het misschien een goed idee om in ieder geval even af te wachten of het wel echte liefde is. Bij het aanschaffen van een eigen paard komt wel het een en ander kijken.

Een eigen paard

Het hebben van een eigen paard is een dure liefhebberij, Je hebt te maken met de aanschafkosten van een paard, al snel enkele duizenden euro’s. Daarnaast moet je een plekje zoeken om het paard te stallen en waar je je paard kunt berijden. Je paard moet natuurlijk ook dagelijks verzorgd worden, waar je wel de tijd voor moet hebben. De voeding en verzorging van je paard is ook een kostbaar onderdeel. Je paard zal voor een groot deel hooi eten. Daarnaast zal hij paardenbrokken, biks paard eten en paardensupplementen nodig hebben om een goede gezondheid te waarborgen. Maar als je de mogelijkheden hebt om een eigen paard aan te schaffen dan is dat natuurlijk wel de ultieme meisjesdroom die uitkomt.

Professionele Paardensport

De populariteit van het Nederlandse paard is groot. Maar liefst 1,2 miljoen mensen volgen de paardensport in Nederland en het is daarmee, na voetbal, de sport met de grootste economische waarde. Nederland wordt niet voor niets paardenland genoemd met 450.000 paarden is Nederland een grote speler. Er worden in ons land jaarlijks wedstrijden georganiseerd waar de wereldtop aanwezig is. Zowel dressuur als springwedstrijden. Jumping Amsterdam en het CHIO in Rotterdam zijn een tweetal aansprekende namen. Nederland heeft de afgelopen jaren ook grote successen behaald met ruiters op de Olympische Spelen en andere kampioenschappen. Deze successen kwamen natuurlijk vooral op naam van de zeer getalenteerde paarden die ons land rijk is. Veel meisjes die dagelijks hun paard verzorgen en berijden zullen stiekem ook dromen om ooit eens met hun paard naar de grote wedstrijden te mogen.

Timo

Geef een reactie