Site Loader

We leven momenteel in een onzekere en angstige tijd, daar is geen ontkennen aan. Overal ter wereld worden maatregelen genomen om de effecten van deze pandemie tegen te gaan. Het leven voor velen van ons staat nu even op pauze. We worden massaal geopperd om thuis te blijven en ons contact met andere mensen zoveel mogelijk te beperken. Maar het leven van onze geliefde huisdieren gaat natuurlijk door. Zij begrijpen niet wat er aan de hand is, en vinden het waarschijnlijk alleen maar gezellig dat hun baasjes ineens zoveel thuis zijn. Maar wat als er een noodgeval is en je huisdier medische zorg nodig heeft? Zijn de dierenklinieken open?

Speciale maatregelen

In heel Nederland zijn de dierenklinieken gelukkig gewoon nog open om onze huisdieren van de juiste zorg te voorzien. Echter hebben veel klinieken maatregelen getroffen vanwege het coronavirus. Zo komen bepaalde inloopspreekuren voorlopig te vervallen, wordt er geen handen meer geschud en wordt er zoveel mogelijk ruimte tussen afspraken ingepland om te voorkomen dat er teveel mensen in de kliniek tegelijkertijd aanwezig zijn. En uiteraard wordt men verzocht om thuis te blijven als er enige klachten van verkoudheid spelen. De meeste dierenklinieken hebben alle informatie die u nodig heeft op hun website staan. Maar hoe zit het dan als je medicatie of speciaal voer voor je huisdier nodig hebt als je deze niet op kunt halen?

Bezorgservice in Purmerend

Er zijn veel dierenklinieken die met de eigenaren van hun dierenpatiënten meedenken, zeker in deze tijd. De zorg van onze huisdieren mag tenslotte niet lijden onder deze omstandigheden. Dierenkliniek Grevelingenmeer in Purmerend heeft bijvoorbeeld een bezorgservice speciaal voor hun klanten die tot de risicogroep behoren en op niemand anders beroep kunnen doen om medicatie of voer voor hun huisdieren op te halen. De bezorgservice levert in dit geval alles wat u nodig heeft van de kliniek voor de deur. Dit is natuurlijk een hele fijne service voor huisdiereigenaren in omgeving Purmerend. Mocht je op zoek zijn naar een goede dierenkliniek in Purmerend, bekijk dan de website van Dierenkliniek Grevelingenmeer voor meer informatie.

Hondeneigenaren, blijf in beweging

Ondanks de omstandigheden is het natuurlijk belangrijk dat je goed voor je huisdieren blijft zorgen. En ook voor jou is het goed om je dagelijks leven niet op een te negatieve manier te laten beïnvloeden door het angstige nieuws dat we om ons heen horen. Heb je een hond? Zorg dan dat je regelmatig de deur uit gaat en op zoek gaat naar een rustig stukje weide of bos waar jij en je hond fijn even het hoofd kunnen legen en uit kunnen razen. Houd wel rekening met de 1,5 meter afstand regel. Probeer momenten op de dag te vinden waarop het minder druk is in de natuur, zodat jij en anderen zo min mogelijk risico lopen. Maar wat je ook doet, blijf in beweging. Het is goed voor jou, en voor je hond!

Timo

Geef een reactie